Joomla!

Muszelki nadziewane mięsem i zapiekane

Email Drukuj PDF
Ocena użytkowników: / 20
SłabyŚwietny 

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu "duże muszle"
  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 2 cebule białe
  • 10 dag utartego żółtego sera
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżki keczupu
  • l do smaku 
Sos:

Wykonanie:

Nadzienie: 

Gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Cebulę pokrojoną w kostkę, mięso mielone i liść laurowy

smażymy na oleju na wolnym ogniu około 20 minut.

Doprawić bazylią, Vegetą, czosnkiem,

solą, pieprzem i keczupem.

Dusimy jeszcze przez około 10 minut.

Przygotowanie sosu:

Rumienimy na oleju cebulę pokrojoną w kostkę. Zalewamy śmietaną

i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pozostałe przyprawy.

Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty.

Nadziewamy muszelki ostudzonym mięsem.

Nadziewane muszelki układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy sosem.

Posypujemy utartym żółtym serem. Naczynie wstawiamy

do nagrzanego (2000 C) piekarnika i zapiekamy około 20 minut.

LAST_UPDATED2  

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież