Tradycyjne ciasta

Tradycyjne ciasta

Pomocne wskazówki dotyczące gotowania ziemniaków

Istnieje wiele różnych sposobów, aby ugotować ziemniaki, począwszy od prostego gotowanie, pieczenie, pieczenie i smażenie, dla niektórych dość skomplikowane przepisy, które wymagają wiele innych składników, które mają być dodane do ziemniaków.alkoretka.pl Te pomocne wskazówki odnoszą się do jednych z najbardziej podstawowych metod gotowania ziemniaków pomyślnie.

Ten Top Porady do gotowania ziemniaków

Gdy gotujemy ziemniaki zawsze umieścić je w garnku z zimną wodą. Jeśli zaczniesz z wrzącej wody będą gotować nierówno od zewnątrz. Jest to jeden z najczęstszych powodów dlaczego.

Można obrać ziemniaki, zanim je gotować; Alternatywnie zagotować ze skórą na, pozostawić do ostygnięcia, a następnie po prostu skórki skóry off palcami.

Tradycyjne ciasta

Najlepszym sposobem, aby rozgnieść ziemniaki gotowane jest widelcem lub masher ziemniaczanej. Jeśli wy Pura © e ziemniaki w malakserze lub blender, bo skrobię i kleisty. Dodać masło i śmietana lub mleko do ziemniaków podczas procesu zacierania dodać bogactwo.

Jedną z metod gotowania, które nie jest zalecany do ziemniaków jest na parze. Są po prostu zbyt skrobię do gotowania na parze, by odnieść sukces.

Jeśli masz zamiar upiec ziemniaki, pozostawić na skórze (nawet jeśli nie zamierzamy go jeść). Pomijając fakt, że istnieje mnóstwo dobroci tuż pod skórą, skóra posiada ziemniaki razem. Gdy ziemniaki są miękkie na tyle, aby wstawić ostry szpikulec przez całą drogę, wyjąć z piekarnika i plasterek na pół wzdłużnie. Następnie podawać z gałką masła lub łyżce sera. Alternatywnie usunięciu miazgi, sezon, a potem rozgnieść z posiekaną cebulą sprężyny lub jakiegoś chrupiącym bekonem, a nawet z odrobiną tartym serem. Łyżka ciało z powrotem w głąb skóry i pop pod gorącym grillu na kilka chwil.

Kiedy chipy głębokie smażyć ziemniaki, należy zawsze używać świeżego oleju.
Artykuł napisany przez: