Salatka owocowa

Salatka owocowa

Innego sumak stosowany jako przyprawa

Można usłyszeć sumaka i od razu myśleć o sumaka jadowitego. Przyprawa sumaka nie z tej samej rośliny, jak sumak jadowity, chociaż są one z tej samej rodziny roślin. W gruncie rzeczywistości, sumaka używany jako przyprawa rośnie dziko, głównie na Bliskim Wschodzie, więc nie ma problemu z prowadzeniem konflikt z niewłaściwym rośliny, tutaj w USA.oferty firm remontowych warszawa Sumak powszechnie używany jako przyprawa na Bliskim Wschodzie jest z roślin sumak garbarski. Sumak trucizny znaleziono w USA jest Rhus vernix. Są z tropikalnych i subtropikalnych nerkowca lub sumaka rodziny drzew, krzewów i pnączy, wszystkie pestkowych łożyskowych, lub owoców z jednym kamieniem lub nasion.

Sumaka krzewów rosną dziko we wszystkich krajach śródziemnomorskich, na Sycylii iw południowych Włoszech, a zwłaszcza krajów Bliskiego Wschodu, a zwłaszcza Iranu, Libanu i Turcji. W części rośliny używane są suszone i zmielone owoce, które są istotnym elementem kuchni arabskiej. Wysuszone i rozgniecione owoce dają proszek czerwonawy, korzystniejsze niż cytryn do jego owocowym kwaśności i cierpkości. Sumak mogą być posypane na płytkach, ponieważ są gotowane, tłoczonych w gorącej wodzie i puree do uwolnienia aromatu lub mieszany z mieszanek przyprawowych, zwłaszcza mieszanki przypraw z Bliskiego Wschodu zwanym Zahtar. Zastosowanie sumaka gotowania ściśle paralele użycie tamaryndowca lub suszone zielone mango w proszku w współczesnej kuchni indyjskiej i indonezyjskiej. Świeże jagody mogą być również wykonane w drinku podobny do lemoniady. W Stanach Zjednoczonych, jest w stosunku do tego, sumaka Rhus glabra, wykorzystywanych głównie w przemyśle garbarskim, ale Indianie używane również czerwone jagody zrobić orzeźwiający napój.

Chociaż to wszystko jest ciekawe, można się zastanawiać, co zrobić z tą przyprawą, powinno być nabyte.
Artykuł napisany przez: